ΤΡΙΚΑΛΑ

Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα παράλληλα με το ποτάμι και να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του τοπίου

1.

Κτήμα Θεόπετρα - Τσιλιλή. Κάντε μια βόλτα μέχρι το χωριό Ράξα Τρικάλων για να δείτε από κοντά τα αποστακτήρια αλλά και το οινοποιείο της εταιρείας Τσιλιλή. Το τσίπουρο Τσιλιλή είναι το πιο γνωστό προϊόν και έχει κατακτήσει την αγορά, αλλά και τα κρασιά του κτήματος Θεόπετρα είναι μοναδικά. Δείτε το οινοποιείο, το αποστακτήριο και μάθετε για την κουλτούρα του οίνου και του τσίπουρου. Διεύθυνση: Ράξα Τρικάλων, Τηλ: 24310 85885.

 

2.

Γλυκά με όνομα! Να δοκιμάσετε ένα ένα (και όσα αντέξεις!) τα φρεσκότατα γλυκά στο ζαχαροπλαστείο Μέλισσα (Ασκληπιού & Αριστείδου Παππά, 24310 73770). Τούρτες, σιροπιαστά, μπισκότα, κέικ και  οι αγαπημένες μας πάστες.

 

3.

Στην Πύλη των Βουνών. Να κάνετε μια στάση στο χωριό Πύλη. Το όνομα υποδηλώνει το κομβικό σημείο του χωριού: εκεί που τελειώνουν τα βουνά και αρχίζει η πεδιάδα. Κάντε βόλτα στο ποτάμι, δείτε τα ιστορικά γεφύρια, με πιο σημαντική την τοξωτή γέφυρα, 1 χλμ δυτικά της Πύλης, που χτίστηκε το 1514 και έχει μήκος 67 μέτρα.

 

 

 

 

4.

Ανάμεσα στο Βαρούσι και την κεντρική πλατεία, τα στενά των Μανάβικων έχουν αναδειχτεί σε hot spot της πόλης. Μπαράκια, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, ιδίως τις βραδινές ώρες.