ΠΗΛΙΟ

Το γοητευτικό βουνό των Κενταύρων

Στο όρος Πήλιο φωλιάζουν δεκάδες γραφικά χωριουδάκια, το καθένα από τα οποία έχει να σας προσφέρει και κάτι διαφορετικό.  Στην Τσαγκαράδα μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ιππασία και να γνωρίσετε το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, τον «Μουτζούρη», που κάνει διαδρομές ακόμα και σήμερα.

Για μπάνιο πηγαίντε στο Μυλοπόταμο, μόλις 7 χλμ. από την Τσαγκαράδα, μια παραλία ξακουστή σε ολόκληρη την Ελλάδα, βραβευμένη με γαλάζιες σημαίες.  Συνεχίζοντας ανατολικά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το φυσικό λιμανάκι της Νταμούχαρης, ένα γραφικό οικισμό με λιθόστρωτα καλντερίμια και όμορφη ακρογιαλιά.

Στο κεντρικό Πήλιο επισκεφθείτε τις Μηλιές, ένα επίσης διάσημο χωριό του Πηλίου, γνωστό για το μουσείο του, την κεντρική του πλατεία και τον σιδηροδρομικό του σταθμό. Κοντά στις Μηλιές, ο διατηρητέος οικισμός της Βυζίτσας προσφέρει θέα στον Παγασητικό και ενδείκνυται για πεζοπορία. Δυτικά, βρίσκονται η Πορταριά, η Μακρινίτσα, τα Χάνια, καθώς και το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες.

Το Πήλιο φημίζεται επίσης για τις ιαματικές του ιδιότητες, αφού λένε ότι εκεί μαθήτευσε ο Ασκληπιός πλάι στον Κένταυρο Χείρωνα, τον γιο του Κρόνου. Και όχι άδικα, καθώς στο βουνό έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 είδη βοτάνων, όπως τσάγια, θεραπευτικά φυτά κ.α.

Photo by Elias Filis

Λίγες μέρες δεν είναι αρκετές για να μάθετε όλα τα μυστικά του πανέμορφου Πηλίου. Χωρίς αμφιβολία, θα θέλετε να επιστρέφετε ξανά και ξανά, και κάθε φορά θα είναι μοναδική.