ΘΕΣΣΑΛΙΑ

H Θεσσαλική γη κρύβει πολλές εκπλήξεις και συναρπαστικές εμπειρίες

Βρίσκεται στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας: περιλαμβάνει μεγάλες πόλεις, ποτάμια, βουνά, ακτογραμμές και τον μεγαλύτερο κάμπο της χώρας. Αποτελούμενη από τέσσερις νομούς, το νομό Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων, η Θεσσαλία είναι ένα συναρπαστικό μέρος με πλήθος επιλογών για τον ταξιδιώτη. Από το ολιγόωρο πέρασμα από τα στενά του Πηνειού και τη βόλτα στα παραλιακά χωριά του νομού Λάρισας, μέχρι τη λίμνη Πλαστήρα και τη συναρπαστική πόλη των Τρικάλων, η Θεσσαλική γη κρύβει πολλές εκπλήξεις και συναρπαστικές εμπειρίες.

 

Λάρισα

Το νομό διατρέχει ο Πηνειός ποταμός, ο οποίος εισέρχεται στην πεδιάδα της Λάρισας και εκβάλλει στο Αιγαίο. Εκτός από τη βόλτα στη χαράδρα των Τεμπών, αξίζει να επισκεφθείτε το ιστορικό χωριό Αμπελάκια, το γραφικό Μεταξοχώρι στο δρόμο προς την Αγιά και τη λίμνη Κάρλα. Για όσους αγαπούν την πεζοπορία και τις αναβάσεις, το βουνό του Κίσσαβου είναι βατό και φιλικό προς τους ταξιδιώτες.

 

Μαγνησία

Τα τσιπουράδικα του Βόλου, τα πετροστέγαστα σπίτια του Πηλίου και τα μοναδικά νησιά των Σποράδων: ο νομός Μαγνησίας τα έχει όλα. Το μαγικό βουνό του Πηλίου προσφέρεται για ρομαντικές αποδράσεις, σαββατοκύριακα γεμάτα δράση και χαλαρωτικά διήμερα σε παρεΐστικους ξενώνες.

 

Καρδίτσα

Η “βασίλισσα” της περιοχής είναι η θαυμαστή λίμνη Πλαστήρα. Δεκάδες καλαίσθητοι ξενώνες έχουν φτιαχτεί γύρω από τη λίμνη, ενώ πολλές ταβέρνες σερβίρουν παραδοσιακό, ντόπιο φαγητό. Η πόλη της Καρδίτσας συνήθως χρησιμεύει ως πέρασμα για τα ορεινά γραφικά χωριά του νομού.

 

Τρίκαλα

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι έβαλε για τα καλά τα ορεινά χωριά των Τρικάλων στον τουριστικό χάρτη. Το ομώνυμο χωριό αλλά και η Ελάτη συγκεντρώνουν τα χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα πλήθος κόσμου, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο θαύμα της φύσης, τα Μετέωρα. Η πόλη των Τρικάλων αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα ελληνικής επαρχιακής πόλης: πεζόδρομοι, ποταμός που διασχίζει την πόλη και πολλές επιλογές για φαγητό, διαμονή και διασκέδαση.