ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τα σμαραγδένια νησιά του Αιγαίου

Πλούσια βλάστηση, δαντελωτές ακτές, σμαραγδένια νερά. Διάσπαρτα δυτικά του Αιγαίου, τα νησιά των Σποράδων βρίσκονται ανάμεσα στη βόρεια Εύβοια και την Ανατολική Μαγνησία και αποτελούν τον απόλυτο ελληνικό εναλλακτικό προορισμό. Τα μεγαλύτερα νησιά του νησιωτικού αυτού συμπλέγματος είναι τέσσερα: η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Σκύρος. Τα νησιά των Σποράδων φημίζονται για τις υπέροχες παραλίες τους, το πευκόφυτα δάση τους και την ιδιαίτερη νησιωτική αρχιτεκτονική τους με επιρροές από το Πήλιο

Σκιάθος

Η Σκιάθος, το νησί του Παπαδιαμάντη, είναι η κοσμοπολίτισσα των Σποράδων που συγκεντρώνει κάθε χρόνο ξανά και ξανά τους φανατικούς της επισκέπτες. Φημισμένη για τις υπέροχες παραλίες της, τη γραφική χώρα της και την έντονη ζωή της, η Σκιάθος αποτελεί το αγαπημένο νησί όλων των ηλικιών. Επιλέξτε μία από τις 25 πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρει και γνωρίστε την εναλλακτική πλευρά της.

Σκόπελος

Skopelos by G.Holford

Τεράστιες πευκόφυτες εκτάσεις, πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και μαγευτικές γαλαζοπράσινες παραλίες. Η Σκόπελος, ιδανικό ζευγαρονήσι, μαγεύει τον επισκέπτη με τις απέραντες ομορφιές της. Μάλιστα, το νησί έχει πλέον και χολυγουντιανό αέρα, αφού οι περισσότερες σκηνές της δημοφιλούς ταινίας Mamma Mia γυρίστηκαν εκεί, καθιστώντας την παγκοσμίως διάσημη. 

Αλόννησος 

Alonissos by Darren Waters

Alonnisos by Darren Waters

Ο ορισμός των διακοπών. Στην Αλόννησο ο επισκέπτης απολαμβάνει πραγματικά ήρεμες διακοπές σε ένα πανέμορφο τόπο, όπου η φύση κυριαρχεί. Στο νησί βρίσκεται το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, τη μεγαλύτερη προστατευμένη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, που μάλιστα αποτελεί καταφύγιο της μεσογειακής φώκιας Μονάχους Μονάχους. 

Σκύρος

Skyros by Archway Andres

Skyros by Archway Andres

Το μεγαλύτερο και πιο απομακρυσμένο νησί των Σποράδων. Η Σκύρος φημίζεται για την πλούσια βλάστησή της, τα γραφικά χωριουδάκια της, τις υπέροχες δαντελωτές ακτές της και φυσικά για τα πόνι της. Είναι μάλιστα ο ιδανικός προορισμός για ήσυχες διακοπές.