ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μια ανάσα από την Αθήνα και «γαντζωμένα» στις πλαγιές της Ζήρειας, τα Τρίκαλα Κορινθίας, αναδεικνύονται σε top προορισμό!

1.

Τα πετρόκτιστα εντυπωσιακά αρχοντικά στα Άνω Τρίκαλα. Μην παραλείψετε να δείτε το αρχοντικό των Νοταράδων που διασώζεται.

 

2.

Τον φημισμένο ναό του Αγίου Νικολάου στα Άνω Τρίκαλα με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του 10ου αιώνα και τον ναό του Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Τρίκαλα, με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες – δείγματα εξπρεσιονισμού, ο οποίος σώζεται από το 1697.

 

3.

Την Μονή της Παναγίας, στη Μεσαία Συνοικία, που χτίστηκε το 1700 περίπου από τον μητροπολίτη Κορίνθου Γρηγόριο Νοταρά.

 

4.

Το μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, χτισμένο γύρω στο 1400, που θα συναντήσετε λίγα χιλιόμετρα μετά τα Άνω Τρίκαλα. Εδώ, βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Βλασσίου, που βρέθηκε σε ένα σπήλαιο σε απόσταση αναπνοής από το μοναστήρι. Αξιοσημείωτο είναι πως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας η μονή λειτουργούσε σαν πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή.

 

5.

Τη Λίμνη Δασίου, στους βορειοδυτικούς πρόποδες του όρους Κυλλήνη, σε υψόμετρο 1480 μέτρων. Θα τη συναντήσετε συνεχίζοντας τη διαδρομή σας από την Άνω Συνοικία, συγκεκριμένα βρίσκεται περίπου δέκα λεπτά από το αθλητικό κέντρο Ζήρειας. Εδώ, η περιοχή είναι παρθένα, και η φύση οργιάζει. Tip: Μπορείτε να την επισκεφτείτε από Μάρτη και μετά, μιας και το χειμώνα λόγω καιρικών συνθηκών, συνήθως η περιοχή είναι απροσπέλαστη.

 

6.

Το Αθλητικό Κέντρο Ζηρείας, 10 χλμ από τα Άνω Τρίκαλα. Απολαύστε δραστηριότητες στο χιόνι και αξιοποιείστε το baby lift για τους μικρούς μας φίλους. Συγκεκριμένα, διαθέτει μια baby lift πίστα ύψους 100μ με ειδικό εκπαιδευτή για τους μικρούς φίλους του ski και για τους μεγαλύτερους υπάρχει μια εξαιρετική πίστα 700μ η οποία εξυπηρετείται από platter lift (συρόμενο αναβατήρα πιατάκι). Από το χιονοδρομικό μπορείτε να ενοικιάσετε snow mobiles ή τα ATV ή να κάνετε σκι αντοχής (cross country- δηλαδή μεγάλες πεζοπορικές διαδρομές πεζοπορία με ελαφριά πέδιλα) στο οροπέδιο της Ζήρειας. Ακόμα μπορείτε να ενοικιάσετε όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλεια σας. Αν δεν θέλετε να κάνετε ski ή επιθυμείτε να χαλαρώσετε μετά τις δραστηριότητες σας, υπάρχει το ξύλινο σαλέ που προσφέρει την φιλοξενία του κάθε ημέρα της εβδομάδας για να απολέσετε τον καφέ σας ή το ποτό σας ή ακόμη και να δοκιμάσετε κάποιο κρύο πιάτο, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα από το Οροπέδιο.

 

7.

Την κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, ανάμεσα στη Μικρή και τη Μεγάλη Ζήρεια, με ισχυρή βιοποικιλότητα. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο Natura 2000. Διασχίζοντας την περιοχή θα καταλήξετε στον πανέμορφο ποταμό Σύθα.

 

8.

Το σπήλαιο Ερμή, που σύμφωνα με το μύθο πήρε το όνομά τους επειδή εδώ γεννήθηκε ο «αγγελιοφόρος» του Ολύμπου. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Φλαμπουρίτσας σε υψόμετρο 1.750 μέτρων, είναι 1.200 τμ και διακλαδίζεται σε 8 θαλάμους με συμπλέγματα σταλακτιτών και σταλαγμιτών.  Tip: Αν να επισκεφτείτε το σπηλαίο πρέπει να έχετε μαζί σας βασικό εξοπλισμό (σχοινί, φακό και κατάλληλη ενδυμασία).

 

9.

Θα κάνετε πεζοπορία στα απίθανα μονοπάτια της περιοχής. Tip: Από το ξενοδοχείο Πλειάδων Γη (απέναντι από την είσοδο) ξεκινάει μονοπάτι που καταλήγει στα Μεσαία Τρίκαλα.

 

10.

Το χωριό Ρέθι, με τα γραφικά σπίτια. Εδώ βρίσκεται και το κέντρο ιππασίας για να απολαύσετε βόλτες με άλογα και πόνυ, εντός και εκτός του ράντζου. Tip: Στο ξενοδοχείο Πλειάδων Γη θα βρείτε εκπτωτικά κουπόνια για το κέντρο ιππασίας.

 

11.

Τα πανέμορφα γραφικά χωριουδάκια Καρυά και Γκούρα. TIP: Στο πρώτο η ταβέρνα «Καρυά» (Γόγολας) φημίζεται για τα ψητά της.

 

12.

Τη τεχνητή λίμνη Δόξα, στην οποία μάλιστα κάθε Αύγουστο, συγκεντρώνονται ροκ μπάντες και δίνουν εκπληκτικές συναυλίες.