© Photo by Pavel69
© Photo by Alehins

ΝΑΥΠΛΙΟ

Ατμοσφαιρικό, κοσμοπολίτικο και ερωτικό.

Ένα εκρηκτικό μείγμα μακραίωνης ιστορίας, κοσμοπολιτισμού και ερωτικής ατμόσφαιρας. Ένας πανέμορφος προορισμός μια ανάσα από την Αθήνα, που μαρτυρά την πλούσια ιστορία του σε κάθε γωνιά του. Μία «μυθική» αλλά παράλληλα σύγχρονη πόλη που συνδυάζει τη ρομαντική ατμόσφαιρα με τα μοντέρνα, art στέκια και την έντονη ζωή. Το αριστοκρατικό Ναύπλιο είναι χωρίς αμφιβολία η πιο αγαπημένη επιλογή για ρομαντικές μονοήμερες εκδρομές, σοφιστικέ αποδράσεις Σαββατοκύριακου, αλλά και αξέχαστες χαλαρωτικές διακοπές στην πιο γοητευτική πόλη του Αργολικού.

Photo by Costas Tavernarakis

Εδώ επιστρέφουμε όλες τις εποχές του χρόνου για να απολαύσουμε ατέλειωτες βόλτες στον πλακόστρωτο παραλιακό δρόμο,  να χαθούμε στα στενά σοκάκια θαυμάζοντας τα ιστορικά κτίρια που στολίζονται από χρωματιστές βουκαμβίλιες και να γεμίσουμε από φως, χρώματα και αρώματα σε μια από τις πιο ειδυλλιακές πόλεις της Ελλάδας.

Photo by Pug Girl

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ναύπλιος, γιος του Ποσειδώνα και της Αμυμώνης, οχύρωσε την πόλη, και έδωσε το όνομά του ενός γιου του, Παλαμήδη, στο ομώνυμο κάστρο. Το πασίγνωστο Παλαμήδι, μαζί με την Ακροναυπλία και το ρομαντικό ενετικό Μπούρτζι, συνθέτουν το τρίπτυχο της πανέμορφης καστροπολιτείας του Ναυπλίου, που της χαρίζει μέρος από τη ρομαντική της αύρα. Είτε επιλέξουμε να ανέβουμε στο Παλαμήδι με τα πόδια, ανηφορίζοντας τα 999 σκαλοπάτια (ή στην πραγματικότητα 857), είτε πάρουμε τον εύκολο δρόμο οδηγώντας ως εκεί, η μαγευτική θέα του Ναυπλίου στα πόδια μας αναμφίβολα θα μας κάνει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά. 

Photo by Pavel69

Το Μπούρτζι, το σήμα κατατεθέν της πόλης, το θαυμάζουμε όλες τις ώρες από την παραλία, κάτω από το φως του ήλιου ή βαμμένο στις αποχρώσεις της δύσης. Το επισκεπτόμαστε από κοντά, παίρνοντας το καραβάκι από το λιμάνι, για να θαυμάσουμε το Ναύπλιο από άλλη οπτική ή να απολαύσουμε κάποια μουσική εκδήλωση το καλοκαίρι. 

Photo by Alehins

Στην ιστορική Πλατεία Συντάγματος, θαυμάζουμε το Βουλευτικό, το κτίριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, το Τριανόν, το παλιό τζαμί, ενώ επισκεπτόμαστε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στη βενετσιάνικη αποθήκη του 1713. Αξίζει επίσης να επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, αλλά και τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, για να δούμε ένα από τα καλύτερα αντίγραφα του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι στις τοιχογραφίες του.


Πυργιώτικα

Ένα μικρό καταπράσινο χωριό μια ανάσα από την πόλη του Ναυπλίου, τα Πυργιώτικα προσφέρουν ήρεμες διακοπές με αμφιθεατρική άποψη του Ναυπλίου απ’ οποιοδήποτε σημείο τους. Το όνομα του χωριού προέρχεται από το χωριό Πυργάκι της επαρχίας Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Οι κάτοικοι του χωριού παλαιότερα ήταν ποιμένες και η καταγωγή τους είναι Αρκάδες.

Διαμονή

Για μια άνετη, χαλαρωτική και πολυτελή διαμονή μέσα στη φύση της Αργολίδας, επιλέξτε το Perivoli Hotel. Σκαρφαλωμένο σε έναν καταπράσινο λόφο μόλις 8,5 χλμ. από τη ρομαντική πόλη του Ναυπλίου, το ξενοδοχείο Περιβόλι θα μετατραπεί στο πολυτελές σας καταφύγιο για γαλήνιες διακοπές στη φύση, αλλά και στην ιδανική σας βάση για να μυηθείτε στο ρομαντισμό του Ναυπλίου και να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Αργολίδας.