ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Οι πύργοι της Μάνης και τα γραφικά λιμανάκια. Η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς και τα κρυστάλλινα νερά. Το ζωντανό πράσινο και το σκληρό γκρι της πέτρας. Η εναλλαγή τοπίων και η άγρια ομορφιά. Τα πρόσωπα των ντόπιων με ρυτίδες που φαντάζουν όμορφες και υγιείς.

Η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, ο Μωριάς ή αλλιώς η Πελοπόννησος, απαλλαγμένη από το «δήθεν» και την επιτηδευμένη πολυτέλεια, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο σε αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό όσων αναζητούν κάτι καθαρά αυθεντικό!

 

Απαραίτητες συστάσεις

Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ηπειρωτικής Ελλάδας, βρέχεται δυτικά από το Ιόνιο Πέλαγος, ενώ ανατολικά από το Μυρτώο.  Αποτελεί ένα από τα εννέα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας και συνδέεται με τη Στερεά Ελλάδα μέσω μιας στενής λωρίδας γης, του Ισθμού της Κορίνθου, όπου του 1893 κατασκευάστηκε η ομώνυμη διώρυγα.

Τα τέσσερα «πόδια» της προ(σ)καλούν να τα εξερευνήσεις σπιθαμή προς σπιθαμή. Βασικό χαρακτηριστικό της μορφολογίας τους είναι οι αχανείς ορεινοί όγκοι (καλύπτουν περισσότερο από το 50% της συνολικής έκτασης) και οι ατελείωτες πεδινές εκτάσεις. Μαγνήτης για κάθε φυσιολάτρη, βοηθά ιδιαίτερα την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, γεγονός που συνδυασμένο με αξιόλογες τουριστικές υποδομές αποτελεί πρόκληση για κάθε ταξιδιώτη!

 

Πιο επίκαιρη από ποτέ

Τι είναι αυτό όμως που τραβάει σήμερα όλο και περισσότερο κόσμο στα μέρη της Πελοποννήσου; Η αυθεντικότητα θα μπορούσε να είναι η πιο αυθόρμητη απάντηση. Ωστόσο, σε αυτήν έρχονται να προστεθούν και πολλοί άλλοι «πειρασμοί».

Είναι οι αμέτρητες ελιές και τα χιλιάδες ανθισμένα μπουμπούκια που θα συναντήσετε σε κάθε γωνιά, οι υπέροχες παραλίες και τα άγρια τοπία, οι ορεινοί όγκοι και οι γραφικοί οικισμοί, οι «αμόλυντες» περιοχές και οι παρθένες εκτάσεις, τα μοναδικά τουριστικά καταλύματα και οι σύγχρονες ανέσεις που δεν υπηρετούν τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής. Αυτή είναι η Πελοπόννησος και είναι έτοιμη να σας συναρπάσει. Αφεθείτε της και γεμίστε την φωτογραφική μηχανή του «μυαλού» σας με χιλιάδες κλικ!

 

Φωτογραφία: John Carnessiotis