ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Αυθεντικές διακοπές στην Ελβετία της Ελλάδας.

Στην καρδιά της Ελλάδας, σκαρφαλωμένο στα 960 μέτρα στις πλαγιές του όρους Βελούχι και περιτριγυρισμένο από έλατα, το Καρπενήσι χαρίζει στους επισκέπτες του εικόνες απαράμιλλης, αυθεντικής φυσικής ομορφιάς. Αγαπημένος προορισμός των bon viveur της πόλης, η «Ελβετία» της Ελλάδας προσφέρει αντιθετικές εμπειρίες, που συνθέτουν το απόλυτο μωσαϊκό των αυθεντικών διακοπών όλες τις εποχές του χρόνου· στιγμές θαλπωρής πλάι στο τζάκι σε ένα πανέμορφο boutique hotel, extreme sports στη φύση της Ευρυτανίας, ρομαντικές βόλτες στους παραδοσιακούς οικισμούς και γαστρονομικές απολαύσεις σε ατμοσφαιρικά εστιατόρια, είναι μερικές μόνο από τις εμπειρίες που θα ζήσετε στο Καρπενήσι, που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τον τρόπο ζωής της πόλης.

Ακριβώς στο κέντρο της Στερεάς Ελλάδας, η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας θα σας εντυπωσιάσει με το καταπράσινο περιβάλλον της. Εδώ, θα αναπνεύσετε τον καθαρότερο βουνίσιο αέρα της χώρας, αφού σύμφωνα με έρευνες της UNESCO, η Ευρυτανία είναι ο πέμπτος προορισμός στον κόσμο και ο πρώτος στην Ευρώπη σε καθαρότητα περιβάλλοντος.

Θα απολαύσετε τα δώρα της φύσης, από την πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη, έως το όρος Βελούχι και το φαράγγι Πάνταβρέχει, αλλά και τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, τη λίμνη Κρεμαστών που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000 και συγκεντρώνει τα νερά των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη.

Θα ανακαλύψετε πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, για να συναντήσετε εξαιρετικά δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής, από βυζαντινές εκκλησίες και πανέμορφα τοξωτά γεφύρια έως παραδοσιακά αρχοντικά με καπνισμένες καμινάδες και χιονισμένες σκεπές.

Μεγάλο Χωριό

Φωλιασμένο ανάμεσα σε καρυδιές και καστανιές, στους πρόποδες της Καλιακούδας και σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την πόλη του Καρπενησίου, βρίσκεται το Μεγάλο Χωριό, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής, το απόλυτο must-see για τους επισκέπτες του νομού.

Εδώ, τα κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, τα παραδοσιακά πετρόχτιστα αρχοντικά, τα πλακόστρωτα δρομάκια και το πανέμορφο ελατόδασος, συνθέτουν το πιο ατμοσφαιρικό σκηνικό για αξέχαστες διακοπές στο Καρπενήσι. 

Περπατήστε στα δρομάκια του και νιώστε την πλούσια ιστορία του χωριού που είναι γνωστό από τα χρόνια της Επανάστασης. Θαυμάστε τη θέα που κόβει την ανάσα στην καταπράσινη κοιλάδα του Καρπενησιώτη, που απλώνεται ανάμεσα στα αγέρωχα βουνά.

Επισκεφθείτε τις πανέμορφες εκκλησίες του χωριού, όπως την Ιερά Μονή Προυσού, αλλά και τα ξωκλήσια που βρίσκονται διάσπαρτα στο δάσος. Εισπνεύστε τον καθαρό, κρυστάλλινο αέρα και νιώστε τη μαγεία της ορεινής Ευρυτανίας, απολαμβάνοντας αυθεντικές εικόνες φυσικής ομορφιάς που θα σας μείνουν για καιρό χαραγμένο στο νου σας. Το σίγουρο είναι ότι θα ξαναεπιστρέψετε.

Για τη διαμονή σας στο Καρπενήσι, επιλέξτε το πανέμορφο boutique ξενοδοχείο Anerada Inn Boutique Hotel, στο Μεγάλο Χωριό Καρπενησίου, που παντρεύει ιδανικά τις αισθήσεις με τον ρομαντισμό και τη χαλάρωση, για εκλεκτούς ταξιδιώτες που γνωρίζουν ακριβώς τι ψάχνουν από τις διακοπές τους.