ΙΟΝΙΟ

Στα γαλαζοπράσινα νερά της απόλαυσης

1.

Το γραφικό και κοσμοπολιτικό Φισκάρδο στη βορειοανατολική πλευρά της Κεφαλλονιάς. Θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική (το Φισκάρδο είχε πολύ λίγες ζημιές στον σεισμό του 1953 σε σχέση με άλλα μέρη του νησιού και έτσι διατηρεί την αρχιτεκτονική του κληρονομιά), ενώ θα εντυπωσιαστείτε και από τα πολυτελή σκάφη που είναι αραγμένα στο λιμάνι. Τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας ανοίξουν την όρεξη και τα εστιατόρια της περιοχής θα ικανοποιήσουν την όρεξη σας και με το παραπάνω.

2.

Τις παραλίες στη δυτική πλευρά της Λευκάδας. Από τον Άγιο Νικήτα μέχρι και το χωριό Βασιλική, θα συναντήσετε πολλές διακλαδώσεις (κάποιες με χωματόδρομο) που οδηγούν σε εκπληκτικές παραλίες: Καλαμίτσι, Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι. Μη χάσετε επίσης την παραλία του Μύλου, πολύ κοντά στον Άγιο Νικήτα. Θα φτάσετε είτε με μονοπάτι που ξεκινάει πίσω από το ξενοδοχείο Οδύσσεια είτε με καραβάκι.

1234

3.

Τα Διαπόντια Νησιά: Μαθράκι, Οθωνοί, Ερείκουσα. Θα πάρετε το καραβάκι από τον Άγιο Στέφανο στο βόρειο μέρος της Κέρκυρας. Στην Ερείκουσα κάντε μπάνιο στην ακτή Μπραγκίνι, στο Μαθράκι περπατήστε αγκαλιά με το ταίρι σας τη μεγάλη αμμουδιά της ανατολικής ακτής και στους Οθωνούς , στο δυτικότερο άκρο της Ελλάδας, φάτε σε ένα από τα ταβερνάκια στο λιμάνι της Άμμου.

4.

Το Canal d' Amour.Στην αριστερή πλευρά της παραλίας του Σιδαρίου στην Κέρκυρα, μεγάλοι όγκοι ψαμμόλιθου δημιουργούν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Τα βράχια δεν είναι βράχια, αλλά όγκοι από ψαμμόλιθο με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Φιόρδ, μικροί κόλποι και σπηλιές δημιουργήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια όταν το νερό υποχώρησε. Η μεγαλύτερη από αυτές τις σπηλιές είναι το Canal d' Amour, για το οποίο λέγεται ότι αν μπεις, στο άλλο άκρο του, θα σε περιμένει το ιδανικό σου ταίρι. Δοκιμάστε την τύχη σας και που ξέρετε; όλα μπορεί να συμβούν.

5.

Το σχεδόν εγκαταλελειμμένο χωριό της Παλιάς Περίθειας στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας. Σε υψόμετρο 450 μέτρων, κάτω από την κορυφή του βουνού Παντοκράτορα, το χωριό υπολογίζεται ότι χτίστηκε το 1347 και τα πολλά πέτρινα σπίτια του μαρτυρούν την παρουσία Ενετών.

1234

6.

Τον καταπράσινο λόφο του Στράνη στη Ζάκυνθο, εκεί όπου άρεσε στο Διονύσιο Σολωμό να περπατά και όπου έγραψε τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» Με τη θέα να απλώνεται μπροστά σας, προσπαθήστε και εσείς να εμπνευστείτε.

7.

Τα χωριά της ενδοχώρας της Ζακύνθου. Μαχαιράδο, Δανάτο, Μουζίκιο, Κοιλιώμενο. Μερικά σπίτια χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, ενώ τα χωριά είναι περιτριγυρισμένα από λουλούδια και δέντρα.

8.

Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Είναι ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας. Σίγουρα είναι η πιο διάσημη της Ζακύνθου. Κάτασπρη άμμος, καταγάλανα νερά και πανύψηλα λευκά βράχια. Η παραλία βρίσκεται στα δυτικά του νησιού και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι από το Πόρτο Βρώμη και από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών. 1234Μπορείτε να τη θαυμάσετε από ψηλά, από σιδερένια εξέδρα που κρέμεται στο κενό, κοντά στο χωριό Αναφωνήτρια.Το καράβι “Παναγιώτης” που μετέφερε παράνομα αφορολόγητα τσιγάρα από την Τουρκία, αναγκάστηκε να προσαράξει στην παραλία το 1983, μάλλον λόγω μηχανικής βλάβης. Το ναυαγισμένο πλοίο έχει σχεδόν βυθιστεί στην ψιλή άμμο και η σκουριά του κάνει την καλύτερη αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας και τη φωτεινότητα της άμμου.

9.

Το Πόρτο Λιμνιώνας στη Ζάκυνθο. Στη δυτική πλευρά της Ζακύνθου τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και τα βράχια τους δίνουν ακόμα πιο μυθικές διαστάσεις. Σε όλη την ακτογραμμή από το Καμπί μέχρι και το Κερί, τα βράχια σχηματίζουν σπηλιές και σχέδια, κάνοντας αυτήν την πλευρά την πιο όμορφη του νησιού. Στο Πόρτο Λιμνιώνας μπορείτε βέβαια να φτάσετε και με αυτοκίνητο, αλλά μια βόλτα με σκάφος στα δυτικά παράλια με στάση για φαγητό στο Πόρτο Λιμνιώνας, αξίζει τον κόπο.

10.

Την παραλία Μύρτος στην Κεφαλλονιά. Φιγουράρει συχνά σε διεθνείς λίστες με τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο. Τα ψηλά, απότομα βράχια και τα πεντακάθαρα νερά ελκύουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες. Προτιμήστε να έρθετε τον Ιούνιο και καθίστε μέχρι την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

1234