ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αρχόντισσα του Ιονίου

Δραστηριότητες 

Η Κέρκυρα προσφέρεται για πολλαπλές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Στα καταγάλανα νερά του Ιονίου, μπορείτε να απολαύσετε ιστιοπλοΐα, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις στα οργανωμένα καταδυτικά κέντρα του νησιού. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα αγαπήσουν την Κέρκυρα για τις διαδρομές που προσφέρει ανάμεσα σε εγκαταλειμμένα χωριά, έντονη βλάστηση και ερημικά εκκλησάκια. Παράλληλα, η πυκνή βλάστηση σε συνδυασμό με τα σμαραγδένια νερά καθιστούν την Κέρκυρα ειδυλλιακό τόπο για ιππασία, με τη βοήθεια των ιππικών ομίλων του νησιού. Στην Κέρκυρα επίσης λειτουργεί και γήπεδο γκολφ, το Corfu Golf Club στους Έρμονες, που παραμένει ανοιχτό από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο.

 

Πάσχα στην Κέρκυρα

Ο εορτασμός του Πάσχα στην Κέρκυρα είναι ξεχωριστός και αποτελεί μια εμπειρία που πρέπει να ζήσετε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων, ενώ το γνωστότερο έθιμο των «μπότηδων» πραγματοποιείται στις 11 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, κατά την Πρώτη Ανάσταση.  Πήλινα κανάτια πέφτουν κατά χιλιάδες από τα παράθυρα των σπιτιών υπό τους μελωδικούς ήχους της Φιλαρμονικής. 

 

Τοπική γαστρονομία

Η τοπική γαστρονομία της Κέρκυρας ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους με τα πεντανόστιμα παραδοσιακά της πιάτα. Δε νοείται να επισκεφθείτε την Κέρκυρα και να μη δοκιμάσετε τη διάσημη παστιτσάδα, το σοφρίτο και το μπουρδέτο. Δοκιμάστε επίσης το τοπικό αναψυκτικό τζιτζιμπίρα, το φημισμένο λικέρ κουμ κουάτ αλλά και τις γνωστές μάντολες.