ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αρχόντισσα του Ιονίου

Αχίλλειον

Ανάμεσα σε ψηλά κυπαρίσσια και εξωτικά άνθη, το ανάκτορο της γνωστής πριγκίπισσας Σίσσι δεσπόζει και παρασύρει τον επισκέπτη σε μιαν άλλη εποχή. Το Αχίλλειον βρίσκεται στο ορεινό χωριό Γαστούρι, 10 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας.

Σπιανάδα

Στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, η Σπιανάδα είναι η μεγαλύτερη πλατεία όχι μόνο του νησιού, αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων. Απλώνεται ανάμεσα στο Παλιό Φρούριο και την Παλιά Πόλη και αποτελεί μια όαση πρασίνου. Μάλιστα, η Σπιανάδα είναι η στην 27η θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες πλατείες παγκοσμίως.

Μον Ρεπό

Το εντυπωσιακό ανάκτορο βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και σήμερα στεγάζει το Μουσείο Παλαιόπολης. Το παλάτι έκτισε ο Άγγλος Αρμοστής των Ιονίων Νήσων Frederic Adam για τη γυναίκα του, Νίνα Παλατιανού και αποτελεί ένα επιβλητικό οίκημα αποικιακού ρυθμού με στοιχεία ελληνικά και νεοκλασικά.

Λιστόν

Αποτελεί ένα εντυπωσιακό συγκρότημα κατοικιών στην πλατεία Σπιανάδα που κατασκευάστηκε από Γάλλους Αυτοκρατορικούς μεταξύ 1807-1814. Το χαρακτηριστικό τους είναι οι ισόγειες τοξωτές στοές και τα βενετσιάνικα φανάρια. Η βόλτα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας συνήθως ξεκινά και καταλήγει στο Λιστόν. 

Παλιό Φρούριο

Χτισμένο σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους, αποτελεί το ανατολικό άκρο της Πόλης. Η πόλη της Κέρκυρας χωρίζεται από το φρούριο με μια τεχνητή τάφρο, που δημιουργήθηκε για περισσότερη προστασία και ονομάζεται Contrafossa.

Νέο Φρούριο

Χτίστηκε από τους Βενετσιάνους τον 16ο αιώνα και δεσπόζει στο λόφο του Αγίου Μάρκου. Aποτελείται από δύο μεγάλους, δίδυμους προμαχώνες και θεωρείται θαύμα φρουριακής αρχτεκτονικής. Σήμερα, φιλοξενεί εκθέσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, ενώ στον χώρο λειτουργεί bar και γκαλερί. 

Ποντικονήσι

Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της Κέρκυρας. Βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και αποτελεί ένα καταπράσινο νησάκι που φιλοξενεί το εκκλησάκι της Παναγιάς Βλαχέρνας. 

Κανόνι

Αποτελεί ένα καταπράσινο τοπίο μαγευτικής ομορφιάς που προσφέρει υπέροχη θέα προς το Ποντικονήσι. Απο εδώ μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού!

Παλιά Περίθεια

Ένα γραφικό, ενετικό χωριό στη βόρεια πλευρά της Κέρκυρας, η Παλιά Περίθεια προσκαλεί τον επισκέπτη για μυστηριακούς περιπάτους ανάμεσα σε εγκαταλειμένα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από την Κασσιόπη και απαριθμεί περίπου 130 πέτρινα σπίτια  ενετικής αρχιτεκτονικής. Συνδυάστε τη βόλτα σας στο χωριό με φαγητό στα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής.

Κασσιόπη

Αποτελεί ένα μικρό γραφικό, παραθαλάσσιο χωριό στις βορειοανατολικές ακτές της Κέρκυρας, με πολλαπλές επιλογές για φαγητό, αλλά και νυχτερινή διασκέδαση.