ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Θα γνωρίσετε πλήθος νησιών, διαφορετικών μεταξύ τους που έχουν να σας χαρίσουν αξέχαστες εμπειρίες φιλοξενίας και να σας συστήσουν με ιδιαίτερα δείγματα πολιτισμού και σπάνιας ομορφιάς. 

Στάση – σταθμός των Δωδεκανήσων και απαραίτητο ταξίδι κάθε «εξερευνητή», η πρωτεύουσα τους, η Ρόδος. Με μια Παλιά Πόλη που θυμίζει μεσαιωνικό παραμύθι, χωριά που μοιάζουν ζωγραφιστά, παραλίες για όλα τα γούστα, μια Κυκλαδίτισσα –τη Λίνδο- να «σπάει» τα κλισέ, και προσεγμένες τουριστικές υποδομές, η Ρόδος απλά θα σας παρασύρει. Φροντίστε να της αφιερώσετε αρκετές ημέρες, γιατί οι ομορφιές της είναι αμέτρητες, ακόμη όμως κι αν δεν τα καταφέρετε μην διστάσετε. Ακόμη και μια μικρή γεύση είναι αρκετή …

 

INFO: Tα νησιά που συμπεριλαμβάνονται στα Δωδεκάνησα αναλυτικά, κατά σειρά μεγέθους, είναι: Ρόδος, Κάρπαθος, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Σαριά, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λεβίθα, Καστελόριζο.  Ωστόσο ο νομός Δωδεκανήσων ενέχει επιπλέον και έναν μεγάλο αριθμό άλλων μικρών νησιών όπως, οι Αρκοί, η Τέλενδος, το Φαρμακονήσι, το Μακρονήσι κ.α.