ΤΗΝΟΣ

Χέρι θεϊκό την έπλασε, δημιουργώντας έναν επίγειο παράδεισο γαλήνης.

Το θαλασσάκι

Διάσημο σίγουρα, ψαγμένο, ακόμα πιο σίγουρα! Με τα ανατρεπτικά του πιάτα ενδείκνυται για ψαροφαγία καθώς φημίζεται για το εξαιρετικό ψήσιμο των καρπών της θάλασσας. Πλάι στο κύμα, με πιστούς οπαδούς που καταφτάνουν από παντού για να δοκιμάσουν την «πειραγμένη» κουζίνα των ιδιοκτητών βασισμένη στις πρώτες ύλες τηνιακής προελεύσεως.

Ορμος Υστεριών, τηλ. 2283031366

Το κουτούκι της Ελένης

Είναι από τα πιο γνωστά μυστικά της Χώρας και θα το βρείτε χωμένο στα σοκάκια. Μικροσκοπικό και φιλόξενο περιμένει να μας χαρίσει γεύσεις και αρώματα από την κουζίνα της «μαμάς». Κάτω από την δροσιά που προσφέρουν οι κληματαριές ξεφυλλίστε το σχολικό τετράδιο με το μενού και βρείτε την αγαπημένη σας σπιτική γεύση.

Γάφου 5, Χώρα, τηλ. 2283024857

Ταρσανάς

Ακούς και γεύεσαι την θάλασσα. Την μυρίζεις και την νιώθεις να σε συντροφεύει στο γεύμα σου. Η κουζίνα του ανοιχτή, έτσι ώστε ο επισκέπτης να γίνεται μέρος της παραγωγής. Πιάτα από την τηνιακή κουζίνα που είναι όαση για τον ουρανίσκο. Μην παραλείψετε να ρωτήσετε  τον κύριο Γκιων για τα πιάτα ημέρας… Σίγουρα κάτι θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας.

Βίντσι, Χώρα, τηλ. 2283024667

Μαραθιά

Βουτήξτε τα πόδια σας στην άμμο πριν ανεβείτε να βολευτείτε σε ένα από τα τραπεζάκια της. Αν ξέρετε να διαλέγετε ψάρια εδώ θα βρείτε τα καλύτερα από μια μεγάλη ποικιλία από την ψαριά της ημέρας. Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα γλυκά του μαγαζιού cheesecake, μους σοκολάτας σε φωλιά από σοκολάτα, μηλόπιτα, ζελέ καρπούζι με κουκούτσια σοκολάτας.

Άγιος Φωκάς, τηλ 2283022343

Pranzo

Όταν η Ιταλία συνάντησε την Τήνο το αποτέλεσμα ήταν το Pranzo. Λεπτή πίτσα με την κλασική ιταλική συνταγή ή μακαρονάδες al dente θα τα βρείτε εδώ σίγουρα. Εμπνευσμένες σαλάτες με άρωμα Ιταλίας και θέα το Αιγαίο.

Χώρα, τηλ 2283026002

Δροσιά

Όλοι το ξέρουν «Στου Βασίλη». Η παράδοση σε όλο της το μεγαλείο με πιάτα που μυρίζουν ιστορία. Θέα συγκλονιστική έως εκεί που φτάνει το μάτι σου κατακτά και τον πιο δύσκολο.

Κτικάδο, τηλ. 2283021095