ΠΑΡΟΣ

Aπόδραση στην ντίβα του Αιγαίου

Το νησί της Πάρου εμφανίζεται πλούσιο και σε γαστρονομικές επιλογές, με το μενού να απαρτίζεται από όλα τα καλούδια της θάλασσας, αλλά και της πλούσιας Παριανής ενδοχώρας. Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα γευστικά στέκια του νησιού.

Προτάσεις

Βarbarosa Fish Restaurant

Επάνω στο γραφικό λιμανάκι της Νάουσας θα συναντήσετε το κατάλευκο Barbarossa Fish Restaurant το οποίο θα σας κερδίσει αμέσως με την ποιότητα των πρώτων υλών, την φιλόξενη ατμόσφαιρα καθώς και την μαγική θέα στο ενετικό κάστρο. Συνδυάζοντας την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας το Barbarossa Fish Restaurant αποτελεί μια εγγυημένα απολαυστική εμπειρία, την οποία θα θέλετε να βιώνετε ξανά και ξανά.

Στα must taste οπωσδήποτε οι άψογα μαγειρεμένες συναγρίδες.(Nάουσα, 2284051391, info@barbarossarestaurant.com)

Bairro in Paros

Ένα ιδιαίτερο μέρος με μινιμαλιστική διαρρύθμιση και διακόσμηση, απλό και φιλόξενο με ειδίκευση στα ψάρια και θαλασσινά, το Bairro στην περιοχή της Νάουσας, είναι έτοιμο να ικανοποιήσει του λάτρεις του ψαριού. Ολόφρεσκες πρώτες ύλες απευθείας από τα νερά του Αιγαίου σε συνδυασμό με τη δημιουργική διάθεση του σεφ, συνθέτουν ένα λαχταριστό μενού. Επίσης μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις φανταστικές γλυκές προτάσεις.(Nάουσα, 6974106155 info@bairro.gr)

Siparos

Όλη η γεύση των Κυκλάδων εμπεριέχεται στα πιάτα του Siparos.

Κατευθυνόμενοι προς την παραλία Σάντα Μαρία, λίγο έξω από τη Νάουσα, το Siparos έρχεται να προσφέρει δυνατές γευστικές συγκινήσεις με θέα το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα.

Γευτείτε δημιουργικά πιάτα φτιαγμένα από εκπληκτικές πρώτες ύλες όπως κριθαρότο θαλασσινών και ριζότο με μελάνι σουπιάς. (Νάουσα, 2284052785, hello@siparos.gr)

BuonVento

Σε ένα εξίσου ειδυλλιακό τοπίο στα ανατολικά του νησιού, στον κόλπο της Μεσσάδας, το BuonVento καταφέρνει και συνταιριάζει την ναπολιτάνικη κουζίνα με τα βιολογικά προϊόντα της Πάρου σε έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο. Στα must taste η τηγανιτή πίτσα, αλλά και το ψάρι στο τηγάνι με σκόρδο(, Μεσσάδα, Μάρπησα, 2284042694, www.buonvento.gr)

Le Sud

Τί μπορεί να προκύψει συνδυάζοντας παραδοσιακές ελληνικές πρώτες ύλες, με εξωτικά στοιχεία και έμπνευση από μεσογειακή και γαλλική  κουζίνα; Τίποτα λιγότερο από το Le Sud, όπου η γαλλική γαστρονομία συναντά τις Eλληνικές γεύσεις και η Γαλλική αισθητική την ανυπέρβλητη ομορφιά των ελληνικών νησιών. Δοκιμάστε  υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες, με κάθε πιάτο να αποτελεί  ένα ταξίδι στην Ευρώπη ή κινηθείτε σε πιο «ασφαλή» μονοπάτια με παραδοσιακότερες, αλλά ταυτόχρονα λίγο «πειραγμένες» γεύσεις. Καλή απόλαυση!(Νάουσα, 2284051547)