ΠΑΡΟΣ

Aπόδραση στην ντίβα του Αιγαίου

Στην καρδιά του Αιγαίου, η Πάρος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να πάρουν μια πραγματική γεύση από Κυκλάδες. Συνδυάζει την καλή νυχτερινή ζωή με την απόλαυση της θάλασσας σε τέλειες αναλογίες. Αληθινό κόσμημα του Αιγαίου, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, βρίσκεται στη μέση της αγκαλιάς που σχηματίζουν γύρω της η Νάξος και η Αντίπαρος, σε απόσταση 90 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά.

Γνωριμία με το νησί

Το κυκλαδονήσι του κεντρικού Αιγαίου φημίζεται για τα όμορφα, κατάλευκα χωριά, χτισμένα σε παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική καθώς και για τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και τις «χρυσές» αμμουδιές. Ήρεμο τοπίο, νησιώτικη φιλοξενία και κοσμοπολίτικη αύρα συμπληρώνουν το μαγικό σκηνικό.

Η περιήγηση αναμφίβολα ξεκινά από την πρωτεύουσα του νησιού την Παροικιά, όπου θα σας υποδεχτεί ο μεγάλος κυκλαδικός ανεμόμυλος. Σε αυτή την «ήσυχη» πλευρά του νησιού θα εντυπωσιαστείτε από τα υπέροχα παραδοσιακά κάτασπρα σπίτια και το άρωμα γιασεμιού και βουκαμβίλιας στα κρυμμένα σοκάκια. Τα παλαιά κτίσματα σε συνδυασμό με τα εμπορικά  μαγαζιά που βρίσκονται στον δρόμο της κεντρικής αγοράς προσφέρουν μια πραγματική κυκλαδίτικη αίσθηση!
Αντίστοιχα, η κοσμοπολίτικη και κοσμοπλημμυρισμένη Νάουσα στα βόρεια του νησιού διαθέτει ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα λιμάνια συγκεντρώνοντας πολλά καϊκια και σκάφη. Εδώ χτυπάει η καρδιά του νησιού, καθώς αποτελεί αγαπημένο μέρος για όσους αναζητούν μια έντονη νυχτερινή ζωή ενώ παράλληλα καταφέρνει να μαγέψει τον επισκέπτη με την κοσμοπολίτικη αίγλη της.

Οι έντονοι ρυθμοί του νησιού μειώνονται ωστόσο στα γύρω χωριά. Σε υψόμετρο 250 μέτρων θα συναντήσετε το χωριό Λεύκες, χτισμένο τον 16 αιώνα από Κρητικούς και Πελοποννήσιους πρόσφυγες και ντόπιους, το οποίο φιλοξενεί κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών.  Αξίζει να επισκεφτείτε τα λαογραφικά μουσεία, να απολαύσετε μία βόλτα στα γραφικά σοκάκια, καθώς και να απολαύσετε τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα στο κεντρικό καφενείο του χωριού.