ΜΥΚΟΝΟΣ

H βασίλισσα των Κυκλάδων, το νησί των αέρηδων έχει πολλαπλά πρόσωπα

Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Chocolart σερβίρει μοναδικές σοκολατίνες, σοκολατόπιτα και cheesecake. Μη χάσετε επίσης το χειροποίητο παγωτό και ειδικά αυτό με τυροβολιά (τοπικό τυρί της Μυκόνου).

Διεύθυνση: Περιφερειακός προς Άνω Μέρα, Τηλ. 22890-25454

Ένα ταξίδι στη Μύκονο δεν είναι ποτέ πλήρες αν δεν περάσετε το βράδυ μια βόλτα από τα Ματογιάννια. Τα στενά σοκάκια της Χώρας είναι το place to be για vip επώνυμους και μη. Περιηγηθείτε και ανακαλύψτε τα μικρά μπαράκια και τις εκπληκτικές boutique με τα επώνυμα ρούχα και κοσμήματα.

Όσο είστε στο νησί, δοκιμάστε τα τοπικά προϊόντα. Ξακουστή είναι η κοπανιστή Μυκόνου. Το μαλακό τυρί με την έντονη και πιπεράτη γεύση χρησιμοποιείται μαζί με το μυκονιάτικο παξιμάδι Μόστρα για την παρασκευή της ομώνυμης Μόστρας που μοιάζει με ντάκο. Πολύ νόστιμα είναι και τα αλλαντικά που παρασκευάζονται στο νησί. Τα λουκάνικα της Μυκόνου καρυκεύονται με θρούμπι, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Με τα ίδια μπαχαρικά καρυκεύονται και τα φιλέτα που προορίζονται για λούζα, τον εκλεκτό αυτό μεζέ που συνοδεύεται ιδανικά από κόκκινο κρασί.

 

Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το κουκλίστικο Cafe Suisse στη Χώρα, κοντά στα Ματογιάννια. Οι χρωματιστές καρέκλες, τα παιδικά αντικείμενα και η πολύ φιλική εξυπηρέτηση δημιουργούν ευχάριστη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε τον καφέ, τα γλυκά και τις σαλάτες μέχρι και αργά το βράδυ. Και αν τύχει να πέσετε πάνω στον ιδιοκτήτη να ξέρετε ότι το παρατσούκλι του είναι γκούφη, θα σας το πει και ο ίδιος.

Διεύθυνση: Χώρα, Τηλ. 22890 27462