ΜΥΚΟΝΟΣ

H βασίλισσα των Κυκλάδων, το νησί των αέρηδων έχει πολλαπλά πρόσωπα

1.

Το νησί Δήλος έχει χαρακτηριστεί από το 1990 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Ιερό Νησί της αρχαιότητας κρύβει πλήθος αρχαιολογικών εκθεμάτων, ενώ δεκάδες είναι οι μύθοι που συνοδεύουν την ιστορία του. Το αρχαιολογικό μουσείο της Δήλου φιλοξενεί τα σημαντικότερα ευρήματα από τις ανασκαφές στο νησί και είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας. 

2.

Σίγουρα δεν ονομάστηκε τυχαία Μικρή Βενετία. Το μέρος μεταξύ Κάστρου και Σκάρπας στη Χώρα της Μυκόνου θυμίζει την ιταλική πόλη, αφού τα πολύχρωμα μπαλκόνια και τα ξύλινα “μπουντιά” κρέμονται πάνω από τη θάλασσα. Η καρτποσταλική γραφική γειτονιά της Μικρής Βενετίας είναι ιδανική την ώρα που βασιλεύει ο ήλιος και ρίχνει το πορτοκαλί του χρώμα πάνω στα σπίτια αλλά και για να απολαύσετε τα cocktail σας το βράδυ με τους ήχους της θάλασσας.

 

3.

Κατευθυνθείτε στην παραλία Πλατύς Γιαλός, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τη Χώρα. Εκεί, το Mykonos Water Sports προσφέρει όλων των ειδών τα σπορ θαλάσσης: jetski, banana, wakeboard, waterski, tube sofa, canoe και πολλά ακόμα. Από το Mykonos Water Sports μπορείτε να νοικιάσετε και σκάφος για να κάνετε τον περίπλου του νησιού. Διεύθυνση: Παραλία Πλατύς Γιαλός, Τηλ. 6977 279584.

4.

Τη μοναδική εμπειρία του υπαίθριου σινεμά μέσα σε κήπο προσφέρει το Cine Manto στη Χώρα της Μυκόνου. Ο θερινός κινηματογράφος βρίσκεται μέσα στο Δημοτικό Κήπο Μελετόπουλου και κάθε χρόνο προβάλλει ταινίες πρώτης καλοκαιρινής προβολής, ενώ λειτουργεί και το Cafe Manto από το πρωί ως αργά το βράδυ με καφέ, πρωινό, ελαφριά γεύματα και ποτά. 

5.

Περιπλανηθείτε στη Χώρα του νησιού για να δείτε όλα τα μικρά και μεγάλα αξιοθέατα. Στην τοποθεσία "Τα τρία πηγάδια" θα δείτε πηγάδια που λειτουργούσαν από τα μέσα του 18ου αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του 1950 και εξασφάλιζαν νερό για τους κατοίκους. Επόμενη στάση το Δημαρχείο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και αποτελεί κτίριο του 1780. Τέλος, περάστε μια βόλτα από την πλατεία Μαντώ Μαυρογένους κοντά στο Παλιό Λιμάνι. Η πλατεία ονομάστηκε έτσι προς τιμή της ελληνίδας αγωνίστριας, η οποία είχε καταγωγή και από τη Μύκονο και στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα της Μαντώ Μαυρογένους.