© Photo by Antonis Eleftherakis
© Photo by Antonis Eleftherakis
© Photo by Antonis Eleftherakis
© Photo by Antonis Eleftherakis
© Photo by Antonis Eleftherakis

VOREINA GALLERY SUITES

Ο boutique θησαυρός βρίσκεται στον Πύργο, τον μοναδικό μεσαιωνικό οικισμό

Όταν ένα ξενοδοχείο κατορθώνει αβίαστα να φέρει στο νου όποιου το αντικρίσει τη λέξη «έργο τέχνης», τότε σίγουρα ξεπερνά ακόμα και τις υψηλότερες προσδοκίες ενός καλλιτέχνη. Σε αυτή ακριβώς την κατηγορία, κατατάσσονται τα Voreina Gallery Suites, στην Σαντορίνη, που έφεραν στο (ξενοδοχειακό) προσκήνιο και παράλληλα υλοποίησαν την ιδέα μιας κατοικήσιμης και λειτουργικής gallery.

Η τέχνη εδώ, δεν αντιμετωπίζεται ως ακόμα ένα trend αντίθετα βρίσκει το πραγματικό νόημά της. Σε όλους τους χώρους, αλλά και σε κάθε σουίτα, εκτίθενται έργα διαφορετικών Ελλήνων δημιουργών, γίνονται μέρος της καθημερινότητας του επισκέπτη, ο οποίο αυθόρμητα και όμορφα κατορθώνει να γίνει δικό τους κομμάτι, να συνομιλεί μαζί τους … Λέξη κλειδί, σε αυτό το ξενοδοχείο είναι ο διάλογος, είτε με την τέχνη, είτε με τον οικισμό, είτε με τον επισκέπτη. Όλα εμπλέκονται με έναν μαγικό τρόπο, συνθέτοντας μια αυθεντική φιλοξενία υψηλών standards.

Ο boutique θησαυρός δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στον Πύργο, τον μοναδικό μεσαιωνικό οικισμό που διατηρείται μέχρι σήμερα σε άριστη κατάσταση. Το βλέμμα σας θα δυσκολευτεί να το εντοπίσει αρχικά, μιας και αποτελεί φυσική προέκταση του χωριού. Αυτή, θα είναι και η πρώτη στιγμή που θα το νιώσετε. Εδώ η ποιότητα και το μεράκι έχουν τον πρώτο λόγο.

Τα Voreina Gallery Suites βαπτίστηκαν από τον βορεινό προσανατολισμό τους, στον οποίο οφείλουν κατά πολύ τον ίδιο τους τον χαρακτήρα. Κυρίως όμως αυτό που θα τους οφείλετε εσείς, όταν το αντικρίσετε, είναι την ασύλληπτη θέα που σας χαρίζει στο νησί και το Αιγαίο Πέλαγος. Διατηρούν αναλλοίωτη την παραδοσιακή χροιά, μένουν «μακριά» από την ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη, και όχι μόνο δεν αποτελούν μια απλή αντιγραφή των κυκλαδίτικων σπιτιών της Σαντορίνης, αλλά δείχνουν πως δημιουργήθηκαν με γνώμονα δύο βασικές παραμέτρους: την αισθητική και τη λειτουργικότητα.

Τα υλικά τους  -όλα οικολογικά- και οι χρωματισμοί είναι επιλεγμένοι ένα προς ένα, για να συμβαδίζουν άψογα με την αισθητική του οικισμού. Θα σας εντυπωσιάσει ο εξωτερικό σοβάς, με τον ιδιαίτερο χρωματικό χαρακτήρα και τα υλικά που του επιτρέπουν τη φυσική παλαίωση. Μην περιμένετε να δείτε θόλους και υψηλά κτήρια. Τα Voreina Gallery Suites είναι χτισμένα σε επικλινές έδαφος, οι ταράτσες είναι επίπεδες για τη συλλογή του βρόχινου νερού και συνήθως η ταράτσα του ενός σπιτιού είναι αυλή κάποιου άλλου. Κάτι σαν παζλ δηλαδή, κομμάτι του οποίου θα αιστανθείτε κι εσείς …

Θα αφεθείτε στις λιτές αρχιτεκτονικές γραμμές που αποτελούν την πεμπτουσία του Κυκλαδίτικου τοπίου, ενώ οι αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής που προσδίδουν έναν ισχυρό eco χαρακτήρα, θα σας εντάξει σε μια ιδιαίτερη και τελείως διαφορετική φιλοσοφία.

Στις εννέα σουίτες του ξενοδοχείου, το minimal συναντά την κυκλαδίτικη αισθητική και προκαλούν ένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει πως η λιτότητα και η φαντασία απογειώνουν ό,τι κι αν εκπροσωπούν. Κάθε σουίτα αποτελεί μια παροδική μικρή έκθεση των έργων σύγχρονων Ελληνων καλλιτεχνών με αποτέλεσμα η art πινελιές να αποτελούν, κυρίαρχο στοιχείο. Αυτό ωστόσο που θα σας εντυπωσιάσει είναι η αίσθηση ιδιωτικότητας που προκαλείται, η οποία σε συνδυασμό με προσεγμένες εγκαταστάσεις, πολυτελείς υπηρεσίες και παροχές -όπως ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα με θέα- συνθέτει τον ορισμό των διακοπών που δεν θες να τελειώσουν ποτέ.

Ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, με το γειτονικό εστιατόριο Σελήνη, που ανέδειξε τον Πύργο σε γαστρονομικό προορισμό. Το βραβευμένο εστιατόριο ανέβασε τα γευστικά standards του νησιού, και μέσα από τους δύο του χώρους, προσφέρει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, ενώ παράλληλα σας μυεί στα μυστικά της gourmet κουζίνας. Tip: Το μενού μάλιστα, του πρώτου χώρου μπορείτε πλέον να το απολαύσετε στην σουίτα σας.

Επίσης, στον χώρο της καινούριας mini gallery, “Art Room” από φέτος, μπορείτε να κάνετε δικά σας επιλεγμένα έργα μοντέρνας τέχνης (contemporary art) καθώς και πρωτότυπα, ξεχωριστά κοσμήματα.

… Αν μετά από αυτή την αφήγηση, αναρωτιέστε πόσο ξεχωριστό μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο, σας προτείνουμε ερχόμενοι στο χώρο του να έχετε στο νου σας τρεις λέξεις: Ιδιωτικότητα – Προσιτή πολυτέλειαΈμπνευση. Το μόνο σίγουρο είναι μετά από τη διαμονή σας στο Voreina Gallery Suites, θα τις θεωρήσετε πολύ μικρές για να περιγράψουν την εμπειρία που βιώσατε…