POSEIDONION GRAND HOTEL

Αριστοκρατική διαμονή σε ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας.

Εκεί που η ιστορία παντρεύεται με την κοσμοπολίτικη λάμψη, εκεί που ο Αργοσαρωνικός συναντά την Cote d’ Azur, εκεί που η ναυτική παράδοση γίνεται ένα με την πνευματική ανάπτυξη και το όραμα, εκεί ακριβώς δεσπόζει το Poseidonion Grand Hotel. Σημείο αναφοράς για τις Σπέτσες εδώ και έναν αιώνα, αυτό το εμβληματικό ξενοδοχείο-πραγματικό κόσμημα συνεχίζει να χαρίζει αίγλη και κοσμοπολιτισμό στο νησί των αρωμάτων.  

Σε ένα διατηρητέο επιβλητικό κτίριο σπάνιας ομορφιάς, που θυμίζει τα πολυτελή grand hotels της Κυανής Ακτής, το Poseidonion Grand Hotel, στο λιμάνι της Ντάπιας, σας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο.

Έναν αιώνα πίσω, το καλοκαίρι του 1914, το ιστορικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, όραμα του Σωτήριου Αναργύρου, ενός ανθρώπου από ένδοξη θαλασσινή οικογένεια και στενού φίλου του Ελευθερίου Βενιζέλου, που πλέον χαρακτηρίζεται ως εθνικός ευεργέτης των Σπετσών, άνοιξε τις πύλες του με στόχο να εμφυσήσει στις Σπέτσες κοσμοπολίτικο αέρα. Το όραμα του Αναργύρου να κάνει τις Σπέτσες «αριστοκρατική θερινή διαμονή» έγινε πραγματικότητα και το νησί αποτέλεσε τη «θερινή διαμονή της μόδας, την Τρουβίλ της Ελλάδος, το όνειρο όσων αναπνέουν το καλοκαίρι τη σκόνη των Αθηνών και ψήνονται», όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο λογοτέχνης Κώστας Ουράνης το 1925. Έκτοτε το Poseidonion μετατράπηκε στο κέντρο της κοσμικής και πολιτικής ζωής, φιλοξενώντας μέλη της υψηλής κοινωνίας, της βασιλικής οικογένειας αλλά και ευμαρείς Αθηναίους, κάνοντας τις Σπέτσες κορυφαίο κοσμoπολίτικο προορισμό για την αστική τάξη.

Χάρις στην αγάπη και την αφοσίωση της οικογένειας Βορδώνη, το 2009 το Poseidonion Grand Hotel άνοιξε ξανά τις πύλες και την αγκαλιά του για να υποδεχτεί ανανεωμένο, νέους ταξιδιώτες, έπειτα από μια πενταετή ανακαίνιση, που στόχο είχε την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών με σεβασμό στο πρωτότυπο αρχιτεκτονικό σχέδιο του κτιρίου.

Τα δύο κτίρια του Poseidonion Grand Hotel διαθέτουν πολυτελή δωμάτια και εντυπωσιακές σουίτες που επαναπροσδιορίζουν την φιλοξενία και την πολυτέλεια οι περισσότερες με ιδιωτικό κήπο ή μπαλκόνι, προσφέροντας εκπληκτική θέα στο λιμάνι της Ντάπιας και το απέραντο γαλάζιο.

Το Asian Spa Resorts, το spa του Poseidonion, του πρώτου ξενοδοχείου στην Ελλάδα που προσέφερε υπηρεσίες spa, ορίζει από την αρχή την έννοια της απόλυτης χαλάρωσης, ευεξίας και ηρεμίας στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. 

To Poseidonion Grand Hotel, ακόμα και τώρα, έναν αιώνα μετά, ηγείται στην τουριστική ανάπτυξη των Σπετσών με σημαντικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που προβάλλουν τον τουρισμό του νησιού. Δεν παύει όμως να ξεχνά τον βασικό λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε, εκπληρώνοντας το όνειρο του Αναργύρου. Να προσφέρει ζεστή, αυθεντική και πολυτελή φιλοξενία.

Το Poseidonion Grand Hotel μοιάζει σαν να σας προσκαλεί να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο. Χαζέψτε από το μπαλκόνι σας το λιμάνι της Ντάπιας φέρνοντας στο νου τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και τον αγώνα τον Σπετσιωτών για την ελευθερία. Πιείτε τον καφέ σας εκεί που κάποτε στεκόταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Απολαύστε το γεύμα ή το δείπνο σας σε ένα από τα τέσσερα εστιατόριά του και μεταφερθείτε έναν αιώνα πίσω, τότε που επιφανείς Αθηναίοι διασκέδαζαν μέχρι πρωΐας στις κοσμικές δεξιώσεις που πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο. Οραματιστείτε κι εσείς, όπως έκανε κάποτε ο Αναργύρου, σκεπτόμενοι πως ακόμα και τα μεγαλύτερα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Βρίσκεστε στο Poseidonion Grand Hotel. Αφεθείτε στη φιλοξενία του και βιώστε μια ξεχωριστή εμπειρία διακοπών στο ιστορικότερο και μεγαλοπρεπέστατο επαρχιακό ξενοδοχείο της χώρας εδώ και έναν αιώνα.

Τα μέλη του TClub απολαμβάνουν έκπτωση 15% στις θεραπείες προσώπου και σώματος στο Asian Spa Resort στο Poseidonion Grand Hotel, καθώς και έκπτωση 15% σε όλα τα προϊόντα των εταιρειών ila και Branche D'Olive, που είναι διαθέσιμα είτε στο Asian Spa του Poseidonion Grand Hotel, είτε στο e-shop του ομίλου, http://asianspa.gr/el/e-shop .